Suroviny
- brambory 1 kg
- mleté hovězí maso 500 g
- rajčata 1-2
- mrkev 2
- cibule 1
- paprika 3-4
- bílý jogurt 1
- hladká mouka
- vejce 2
- jedlá soda
- sladká paprika
- rajský protlak
- čedar
- kozí sýr
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Zeleninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme, přidáme mleté maso rozmíchané s rajčatovým protlakem a kořením. Až bude maso na půl hotové, přidáme na kostičky pokrájené oloupené brambory a podlijeme vodou. Dáme do trouby a pečeme doměkka. Mezitím si připravíme jakoby bešamel, ale za studená. Z bílého jogurtu, vejce, hladké mouky a sody si připravíme homogenní směs.
- Z trouby vyndáme hotový základ a zalijeme bešamelem, vrátíme do trouby. Když bude i bešamel napůl zapečený, nastrouháme nahoru čedar a poklademe kozím sýrem. Vrátíme ještě na 10 minut do trouby a poté můžeme servírovat se zakysanou smetanou.
Autor receptu: Georgi Stoykov