Suroviny
- krevety 25 ks
- česnek 2 stroužky
- máslo 150 g
- šalotka 3
- hladkolistá petržel
- bílé víno 100 g
- cherry rajčata 5
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- sůl
- pepř
Postup
- Krevety necháme pomalu přes noc rozmrznout a poté očistíme. Najemno nakrájíme šalotku, česnek, petrželku a rajčátka nakrájíme na půlky. Rozpálíme pánev a orestujeme šalotku s česnekem, dále přidáme krevety, které osolíme, opepříme a zakápneme citrónem.
- Orestované krevety zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Dále přidáme máslo a necháme zakrémovat. Nakonec přidáme rajčátka a petrželku. Podáváme s bílým orestovaným pečivem.
Autor receptu: Ondřej Volek