Suroviny
- máslové sušenky 4 balíčky
- plnotučné mléko 2 l
- vejce 9
- hladká mouka
- vanilkové pudinky 2
Postup
- Vejce necháme venku při pokojové teplotě. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky pořádně smícháme s mlékem, vanilkou, cukrem, moukou a dáme vařit. Pudink se musí poctivě míchat, aby neměl hrudky a nepřipálil se na dně hrnce.
- Jakmile začne bublat, můžeme odstavit. Musíme ale rychle začít s dortem. Do pekáče nalejeme vrstvu pudinku, aby zakryla dno, ne víc. Na puding vyskládáme vrstvu sušenek, zalejeme pudinkem – a zase sušenky a zase pudink.
- Poslední vrstva musí být pudink. Upečeme, a až vychladne, dáme do lednice a necháme nejlépe 12 hodin uležet.
Autor receptu: Aneta Christovová