Grilované žampiony
- sýr 120 g
Jarní zeleninový salátek
- polníček 1 balení
Zálivka
- olivový olej 125 ml
- horčice 2 lžíce
Postup přípravy
Grilované žampiony: Ze žampiónů vyloupneme nožičku a očistíme kloboučky. Nožičku pokrájíme na menší kousky a smícháme s pršutem a sýrem parmazánového typu. Přidáme nasekanou chilli papričku, sůl, pepř a nadrcený česnek. Zakápneme olivovým olejem. Směs promícháme a naplníme očištěné hlavičky žampionů (směs může z kloboučků lehce přetékat). Kloboučky zakápneme olivovým olejem, rozpálíme gril a grilujeme přibližně 10-15 minut. Ozdobíme snítky oregana a podáváme s jarním zeleninovým salátkem.
Jarní zeleninový salátek: Křepelčí vajíčka uvaříme natvrdo (od bodu varu stačí 80 sekund). Necháme vychladnout, oloupeme je a rozkrojíme napůl. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchneme, lehce osušíme, dáme do misky nebo širších skleněných sklenic, přidáme kolečka ředkviček a vajíčka. Podáváme s vychlazenou zálivkou.
Zálivka: Všechny ingredience lehce promícháme v misce a necháme vychladit v ledničce. Salát pokapeme zálivkou těsně před podáváním.