Suroviny
- batáty (očištěné) 4 ks (každý cca 200g)
- olivový olej 1 lžíce
- červená cibule (velké, nakrájené na tenká kolečka) 2 ks
- česnek (nakrájený na tenké plátky) 2 stroužky
- baby špenát 100 g
- feta (nadrobená) 50 g
- sušené rozinky 2 lžíce
- dýňová semínka (lehce opražená) 1 lžíce
- slunečnicová semínka (lehce opražená) 1 lžíce
- mořská sůl
- černý pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Batáty dobře propíchejte vidličkou a pečte je 40–50 minut, dokud nejsou při píchnutí vidličkou měkké. Jednou za pečení je obraťte.
- Mezitím na velké teflonové pánvi při malé teplotě rozpalte olivový olej a za občasného míchání smažte cibuli asi tak 8–10 minut, nebo dokud nezměkne a nezezlátne. Přidejte česnek a míchejte další minutu. Pak přimíchejte špenát a opět míchejte, dokud neztratí tvar. Odstavte pánev z plotýnky, přidejte feta sýr, rozinky a semínka, podle chuti dochuťte mořskou solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Každý batát nařízněte, vnitřek lehce rozmačkejte vidličkou a lžicí vložte do batátů náplň.
Vyzkoušejte pečené batáty s balzamikovými fíky a fetou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pečené batáty s balzamikovými fíky, fetou a granátovým jablkem podle Davida Müllera