Suroviny
- brambory 8 ks
- hovězí maso 300 g
- hlíva ústřičná 50 g
- cibule 1 ks
- sůl
- pepř
- řepkový olej 3 lžíce
- tymián (čerstvý)
Postup přípravy
- Brambory oškrábejte a vařte asi 10 minut v osolené vodě. Hovězí maso dejte do hrnce a uvařte doměkka.
- Brambory pak podélně rozřízněte na půlky a spodní část vydlabejte. Vydlabanou hmotu rozmělněte nebo rozmačkejte vidličkou a dejte do mísy. Hovězí maso natrhejte na vlákna. Cibuli oloupejte a nakrájejte na proužky. Hlívu ústřičnou očistěte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje, přidejte cibulku a nechte zesklovatět, poté přidejte hlívu a tymián a restujte asi 3 minuty. Pak vmíchejte hovězí maso a ještě asi 2 minuty restujte. Pak k této směsi přidejte rozmačkané zbytky brambor. Hotovou směsí naplňte vydlabané brambory. Aby lépe držely, přiklopte je a můžete svázat provázkem. Dejte do pekáčku, který vytřete předtím olejem a pečte v troubě asi 20 minut při teplotě 180 stupňů.