Suroviny
- quinoa 150 g
- cuketa (malá) 2 ks
- granátové jablko 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- limetka 1 ks
- koriandr (čerstvý) 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 snítka
- chilli papričky (kousek čerstvé chilli papričky)
- sůl
Postup přípravy
- Quinou několikrát důkladně properte horkou vodou a nechte okapat. Dejte ji do osolené vroucí vody, vařte asi 15 minut a pak ji pod pokličkou nechte ještě asi 5 minut dojít. Přesný návod je na obale :) Mezitím si na kapce oleje orestujte cuketu nakrájenou na kousky, aby lehce zezlátla, ale zůstala křupavá.
- Uvařenou a vychladlou quinou nasypte do mísy. Přidejte cuketu, zálivku smíchanou z olivového oleje, limetkové šťávy a soli, přisypte nasekané bylinky a papričku. Nakonec přidejte semínka z granátového jablka.
- Prima tip: Semínka z granátového jablka dostanete ven jednoduchým trikem. Jablko podélně rozkrojte a nad hlubokým talířem do půlky jablíčka pořádně klepejte dřevěnou vařečkou ze strany, kde je šlupka. Semínka vám z druhé strany samy vyskáčou na talíř :)