Mixér: michelinský šéfkuchař, oslavy čínského nového roku a pyrenejské menu

Návštěva michelinského šéfkuchaře a nové změny na menu známých restaurací? Přesně o tom je dnešní Mixér, který vám nabídne hned tři novinky ze světa gastronomie!

Hostující michelinský šéfkuchař Gaetano Trovato v Grand Cru

Proslulá restaurace Grand Cru připravila pro své zákazníky unikátní gastronomický zážitek. Ve třech po sobě následujících večerech 5. až 7. února 2020 nabídne možnost ochutnat speciální degustační menu pod taktovkou hostujícího dvouhvězdičkového michelinského šéfkuchaře Gaetana Trovata z Itálie.

Uznávaná fine-diningová restaurace Grand Cru s mezinárodní kuchyní na pražském Novém Městě svým hostům začátkem února nabídne jedinečné pětichodové menu, které vytvořil michelinský šéfkuchař Gaetano Trovato společně s šéfkuchaři Grand Cru Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem. Ve speciálním degustačním menu nebude chybět langustina, holub či srna ani lahodný dezert s čokoládou a zázvorem. Požitek z dokonalého souladu chutí doplní skvělá, zkušeně napárovaná vína z Itálie. Právě obsáhlou nabídkou vín z celého světa je restaurace Grand Cru také vyhlášená.

Oslavte čínský nový rok v pražské restauraci SaSaZu

Oslavy letošního čínského nového roku začaly 25. ledna a potrvají až do 8. února. Znamení Vepře vystřídá znamení Krysy, první z dvanácti znamení čínského horoskopu. A proto i rok 2020 bude rokem nových začátků. Všechna rozhodnutí učiněná během tohoto roku ovlivní následujících 12 let.

Oblíbená pražská restaurace SaSaZu si pro vás připravila speciální menu na oslavu čínského nového roku, které v restauraci můžete ochutnat od 27. ledna do 2. února. Na strom přání si pak můžete pověsit červenou obálku s vaším tajným přáním.

Pro oslavy čínského nového roku připravil šéfkuchař restaurace SaSaZu speciální menu, které v sobě nese tradice pokrmů podávaných v rámci oslav v Číně. Každá položka v menu má hlubší smysl, dokonalá chuť a celkový smyslový požitek jsou pak samozřejmostí. Rýže zajišťuje harmonii, červené chilli papričky štěstí, knedlíčky Dim sum symbolizují bohatství a nudle pak zase dlouhý život.

Zimní Chef menu v Bageterii

Historicky už dvacáté první Chef Menu, které Bageterie Boulevard připravuje s vyhlášenými šéfkuchaři, odstartovalo. Tentokrát inspirováno Pyrenejemi! Sestavil jej známý šéfkuchař Jean-Paul Manzac, šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha. V novém „horském“ menu hrají hlavní roli kachní a vepřové, ale nechybí ani kompletně vegetariánská nabídka z řady Fit Calories pro ty, kteří se rozhodli konzumaci masa omezit úplně.Oblast Pyrenejí, odkud Bageterie čerpala inspiraci, je opravdový sytý a poctivý kulinářský ráj.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty