Speciály

Nechte se svést omamnou vůní rozmarýnu! Máme pro vás spoustu nových receptů

Rozmarýn je bylinka s velmi výraznou chutí a vůní, která je typickým poznávacím znakem středomořské kuchyně. Je oblíbená v Itálii, Francii, Španělsku i na Balkáně. Propadněte jejímu kouzlu a vyzkoušejte voňavé recepty s rozmarýnem.

Rozmarýn je vytrvalá bylina, která ale v naší zeměpisné šířce většinou zimu venku na zahradě nepřežije. Můžete ji ale s úspěchem pěstovat jako pokojovku doma nebo na balkoně. Při vaření můžete použít bylinku čerstvou nebo sušenou. Velmi vtipné je použití dřevnatých stonků rozmarýnu, které zbavíte lístků a využijete je jako grilovací jehly na špízy z masa i zeleniny.

Rozmarýn je také jednou z hlavních součástí provensálského koření, které je nezbytné ve francouzské kuchyni. Zkuste aromatickou bylinku přidat do těsta na chléb nebo bílé pečivo, skvěle si rozumí s jehněčím nebo vepřovým masem a překvapivě oživí i chuť některých sladkých dezertů.

Vyzkoušejte nové svěží recepty s aromatickým rozmarýnem:

Připravila Klára Michalová

Recepty