reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nechte se svést omamnou vůní rozmarýnu! Máme pro vás spoustu nových receptů

Citronovo-rozmarýnové rizoto
Autor: profimedia.cz Citronovo-rozmarýnové rizoto
Rozmarýn je bylinka s velmi výraznou chutí a vůní, která je typickým poznávacím znakem středomořské kuchyně. Je oblíbená v Itálii, Francii, Španělsku i na Balkáně. Propadněte jejímu kouzlu a vyzkoušejte voňavé recepty s rozmarýnem.
31. 08. 2018

Rozmarýn je vytrvalá bylina, která ale v naší zeměpisné šířce většinou zimu venku na zahradě nepřežije. Můžete ji ale s úspěchem pěstovat jako pokojovku doma nebo na balkoně. Při vaření můžete použít bylinku čerstvou nebo sušenou. Velmi vtipné je použití dřevnatých stonků rozmarýnu, které zbavíte lístků a využijete je jako grilovací jehly na špízy z masa i zeleniny.

Rozmarýn je také jednou z hlavních součástí provensálského koření, které je nezbytné ve francouzské kuchyni. Zkuste aromatickou bylinku přidat do těsta na chléb nebo bílé pečivo, skvěle si rozumí s jehněčím nebo vepřovým masem a překvapivě oživí i chuť některých sladkých dezertů.

Vyzkoušejte nové svěží recepty s aromatickým rozmarýnem:

Připravila Klára Michalová