Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech

V Prostřeno! tentokrát budou v převaze ženy. Budou tři a jen dva muži. Přesně taková bude sestava, která bude bojovat v týdnu o titul nejlepšího amatérského kuchaře. A navzájem si nedarují vůbec nic.

Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava tiramisu či jeho zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod?

Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Marie. Podniká, studuje, a přesto tvrdí, že má hodně volného času. Živí ji OnlyFans, tak ve volném čase fotí fotky. Občas udělá cosplay na svou oblíbenou postavu, a pokud jí to finance dovolá, ráda chodí ven streamovat s přítelem. Do pořadu se přihlásila sama, protože chtěla vystoupit ze své komfortní zóny a zkusit něco nového. Ráda by se také pomocí pořadu zviditelnila ve světě influencerů. Co bude podávat? Na talíři se objeví:
1) Banánové pokušení,
2) mléčný sen,
3) kamarádské koryto,
4) s*x na talíři.

Úterní večer bude patřit Nenadovi. Má přítelkyni Dajánu, děti zatím nemají. Jeho život se točí kolem hudby, koncetrů, zábavných projektů, podcastů, streamování a propagací firem. Přihlášení byl nápad jeho okolí, lidé kolem něj mu říkali, ať to zkusí. Zatím neví, jak by s případnou výhrou naložil. Z legrace uvedl, že by si koupil doživotní lítačku na metro. Jak se mu bude dařit? Na talířích se objeví:
1) Mini tortilly,
2) hráškový krém,
3) rýže s kuřecím a omáčkou à la kuchař,
4) jahodové potěšení.

Středeční hostitelka Iva pracuje jako zlatnice. Žije společně s přítelem a dcerou, které je devět let. Do pořadu se přihlásila z hecu, a pokud by vyhrála, peníze by použila na cestování. Jako zábavu si připraví hledání věcí na začáteční písmeno. Tato jídla si vybrala, protože je mají doma rádi. Pokud by vyhrála, peníze by použila na cestování. Vaření ji baví a vaří ne proto, že musí, ale proto, že chce. Podávat se bude:
1) Tapas,
2) hrášková polévka,
3) hovězí na houbách s rýží,
4) Míša řezy.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Šárka. Přihlásila se podruhé, protože je akční a pořad stále sleduje. Řekla si, že proč to nezkusit ještě jednou. Poprvé účinkovala před dvanácti lety. Výhru by použila na běžné potřeby domácnosti. Menu sestavovala tak, aby bylo různorodé. A jako zábava bude kvíz. Podávat se bude:
1) Lososový tatarák s domácí bagetou, červená řepa na kostičky s variací kozího sýra a parmazánu,
2) špenátový krém s parmezánem a krutony,
3) pomalu pečené krůtí maso, příloha opečený brambora bramborové lupínky, domácí tatarská omáčka a domácí dip barbeque, Caesar salát s opečenou slaninou,
4) štrúdl s vanilkovou zmrzlinou, mangem, přelité čokoládou.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Tomáš. Aktuálně dělá IT distribuci. Má tři děti – Dana (24 let) studuje doktorát na Univerzitě Karlově obor biologie. Syn Václav (17 let) studuje obchodní akademii v Praze a nejmladší je dcera Olívie (3 roky), která chodí do školky. Do pořadu se přihlásil sám. Když sleduje Prostřeno!, má pocit, že se často hlásí asociální nemehla, která neumí nakrájet cibuli. Jak to u sporáku půjde jemu a co se bude podávat?
1) Domácí houstičky s grilovaným vepřovým a remuládou z limetky, slané sójové omáčky z koriandru, česneku a majonézy,
2) kuřecí krémová polévka,
3) křepelky pečené na demi glace a červeném víně s divokým kořením s bramborovou kaší se smaženou cibulkou,
4) banánové lívanečky s krémem ze šlehačky a mascarpone, zdobené lesním ovocem.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem ARCHIVU a na prima+

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty