Naši plejádu receptů dnes opět rozsekne krátký článek s novinkami z gastronomie. Máme tu tři zajímavosti, které jistě mile překvapí a potěší každého, kdo se o českou gastroscénu zajímá. Jdeme na to!

Mixér: dobročinné vaření, nové menu nebo návrat na scénu Zdroj: TZ
Naši plejádu receptů dnes opět rozsekne krátký článek s novinkami z gastronomie. Máme tu tři zajímavosti, které jistě mile překvapí a potěší každého, kdo se o českou gastroscénu zajímá. Jdeme na to!
Známá a respektovaná food blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette, tým oblíbené pražské restaurace Červený jelen v čele s šéfkuchařem Markem Fichtnerem, prvotřídní gastronomie a snaha pomoci dobré věci. Výsledkem spojení těchto jedinečných ingrediencí je tříchodové „dobromenu“ Markéty Pavleje obsahující vybrané pokrmy pečlivě spárované s víny: Heirloom rajčata & šlehaný sýr v popelu & Pinot Grigo; Květákový steak, rozpečený Germain Langres z oblasti Champagne & Champagne; Netradiční trhanec „Kaiserschmarrn“ & Bezový spritz.
Delikátní tříchodové menu Markéty Pavleje si v restauraci Červený jelen, která sídlí v paláci Špork v centru Prahy, můžete vychutnat až do 29. srpna. Veškerý zisk z prodeje menu půjde na konto neziskové organizace Kitchenette for Animals. V pozornosti a ochutnání zasluhujícím projektu „dobrovaření“ v restauraci Červený jelen Markéta Pavleje zúročila také své letité zkušenosti získané při blogování a fotografování. Díky nim mimo jiné pomáhá tvořit krásný a estetický obsah pro média a sociální sítě pod značkou Kitchenette SoMe.
Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její dcera Mali, staví příčku chutí vysoko nad konkurenci. Evropsky na ně dohlíží Štěpán Návrat. Společným dílem pak jsou jídla, která jsou prostě skvělá!
Mixér: dobročinné vaření, nové menu nebo návrat na scénu 2 Zdroj: TZ
Pokud si chce člověk na chvilku odskočit za hranice a na přibližně 2 hodiny opustit všednost, zvolí degustační menu. To se podává od dvou osob, přičemž cena za jednoho činí 880 Kč. Samotné menu obsahuje sedm chodů:
Degustační menu z Café Buddha je skloubení mládí a vyzrálosti, desetileté zkušenosti a inspirací z cest. Zážitek, který není jen o chutích, ale i tradicích.
Iveta Fabešová znovu otvírá svoji cukrárnu! Pod již známou značkou IF pokračuje v tvoření svých ikonických dezertů a ve Werichově vile otevírá stejnojmennou kavárnu, kde se s ní a s jejím cukrářským uměním mohou hosté setkávat osobně.
Zlaté vejce, citron a řada dalších dezertů Ivety Fabešové nemají v českém cukrářském řemesle obdoby. Oblíbili si je nároční zákazníci zvyklí cestovat za sladkými zážitky do věhlasných pařížských kaváren, rodiny, které rády spojují výjimečné životní momenty s nezapomenutelnou chutí, a všichni ostatní, kdo chtějí objevovat svět cukrářství a jeho skutečné mistrovství.
Mixér: dobročinné vaření, nové menu nebo návrat na scénu 3
Vzhledem ke změnám v soukromém i business životě je pro Ivetu Fabešovou známá síť kaváren IF Café, kam si za unikátními dobrotami všichni zvykli chodit, minulostí. Tvůrkyně ikonických dortů a dezertů se vydala na sólovou cestu IF a to jediné a opravdové IF Café je právě ve zmiňované Werichově vile. Ve Werichově vile se budou setkávat hosté s ní i s ikonickým menu, v němž najdou oblíbené evergreeny i novinky, například dort Rubikova kostka složený z několika různorodých chutí od kyselejších ovocných až po čokoládovou.
K oslavám nové IF kapitoly připravuje Iveta Fabešová unikátní fine dining večeři, kde se společně s ní dotknete hvězd. Ať už těch gastronomických, tak těch divadelních. Večerem vás totiž nebude provázet jen umění Ivety, ale i několika dalších hostů.
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living