Pokračování úspěšné kuchařky Recepty z farmářského trhu od známé autorky Hany Michopulu nabízí tentokrát recepty z jarních a letních plodin. A vy je můžete ochutnat už tuto sobotu!
To nejlepší z farmářských trhů
Autorka se totiž rozhodla, že místo klasické autogramiády dá svou kuchařku lidem ochutnat. V sobotu 8. 6. na dejvickém Kulaťáku v Praze 6 se budou chuťově testovat recepty z knihy. Sama Hanka vám uvaří a nabídne polokrémovou květákovou polévku s rukolou, vepřové klobásky pečené v listovém těstě s čočkovo-ředkvičkovým salátem a máslové sušenky s levandulí.
Kromě toho si můžete na trhu samozřejmě koupit i knížku a nechat si ji od autorky podepsat. Po zkušenostech s první knihou, která obsáhla podzimní a zimní plodiny, můžeme směle doporučit i díl druhý, v kterém najdete snadné tipy, jak zpracovat pro Čechy relativně nové druhy zeleniny a ovoce (lilek, rukola, chřest, fenykl…), ale také nápady na nejlákavější úpravy tradičnějších druhů (ředkvičky, rajčata, špenát, rebarbora, bylinky, ovoce…). Samozřejmě, že ani v 2. díle nechybí spousta praktických rad jak, poznat skutečnou kvalitu, která je klíčem k báječné chuti a požitku z jídla.
Na webu Hanky Michopulu se dozvíte o kuchařkách vice informací a můžete si je zde i koupit.
Autor: Klára Michalová