Postup přípravy
- balzamikový kaviár
- jakub
Head
- rajče
- máta
Postup přípravy
- clorur
Postup přípravy
Rajčata nakrájíme, a v mísesmícháme s listovými saláty. Na pánvi si připravíme karamel, zastříkneme limetovou šťávou a přidáme nakrájené lístky máty. Vložíme očištěné krevety, které narychlo opečeme. Olej, hořčici, sůl a pepř smícháme a zálivka na salát je hotová. Promícháme ji se salátem a navrch posadíme krevety.
Balsamikový kaviár Jakub připravujepomocí molekulární mixologie za použití alginátu a cloruru, což jsou přírodní výtažky z mořských řas. Clorur smíchá s vodou a alginát s balsamikovým octem, nechá den odstát a pomocí injekční stříkačky tvoří kuličky podobné kaviáru, kterými salát dozdobí.