Suroviny
- chleba 1 balení
- máslo 1 dávka
- rukola 1 balení
- parmezán 50 g
- olivový olej 2 lžíce
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1
Plát masa na roládu jemně naklepeme a položíme ho na plát alobalu, kam jsme nasypali hrubozrnné koření a natrhané čerstvé bylinky (nejlépe tymián nebo rozmarýn)
Maso posolíme, lehce opepříme a opět posypeme čerstvými bylinkami
Kuřecí poklademe čerstvou anglickou slaninou, na to plátky mrkve a cukety se slupkou
Následně alobal opatrně rolujeme a na koncích pořádně utáhneme
V alobalu pečeme 60 minut na 150 stupňů
Když je galantina hotová, je třeba ji nechat vyndanou v alobalu a řezat až před podáváním
Jako předkrm se podává vlažná nebo studená
2
Vhodnou přílohou je opečený toust
Připraví se tak, že z toustového chleba se seříznou kraje, toust se opeče a následně lehce pomázne máslem
Jídlo servírujeme s rucolovým salátem
3
Rucolu opereme, necháme okapat, lehce posolíme, přidáme olivový olej (cca tři polévkové lžíce) a dále nastrouhaný parmazán – salátek je dobré udělat až těsně před podáváním