Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kyprý borůvkový koláč s drobenkou jako od babičky
Milujete kynuté koláče s ovocem a drobenkou? Ne každý na ně ale má dostatek času. Nevadí, s tímto receptem zvládnete moučník, který si všichni zamilují a nebudete se s ním nijak dlouho trápit. :) A s lesními borůvkami je úplně nejlepší!
do 1 hodiny
1 plech porce
Suroviny (1 plech porce)
- vejce 4 ks
- třtinový cukr 1 hrnek
- vanilkový cukr BIO 1 ks
- měkký plnotučný tvaroh 250 g
- plnotučné mléko 1 hrnek
- polohrubá mouka 2 hrnky + na vysypání plechu
- prášek do pečiva bez fosfátů 1 ks
- olej 1/2 hrnku + na vymazání plechu
- borůvky 1 hrnek
Drobenka:
- máslo 60 g
- třtinový cukr 5 lžic
- polohrubá mouka 6 lžic
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Utřete vejce s cukry do žlutého krému, trvá to pár minut, tak nespěchejte!
- Pak přidejte tvaroh, utřete, postupně přidávejte na střídačku mléko a mouku. Nakonec zapracujte prášek do pečiva a olej.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vytřete olejem a vysypte moukou. Těsto rovnoměrně rozlijte a navrch dejte borůvky.
- Připravte si drobenku. Máslo, cukr a mouku prsty rozdrobte a posypte tím koláč.
- Pečte dozlatova, asi 40 minut. Že je hotový, poznáte tak, když doprostřed zapíchnete špejli a ta po vytažení zůstane suchá.
- Koláč nechte vychladnout na mřížce, pak teprve nakrájejte a podávejte.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!