Suroviny
- máslové sušenky 250 g
- smetana ke šlehání (35 % tuku) 500 ml
- sladké kondenzované mléko (Salko) 160 ml
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- Mandlové lupínky (nebo vlašské či pekanové ořechy)
- máta (lístky)
Postup přípravy
- Vložte máslové sušenky do kuchyňského robotu a pulzujte, dokud nebudou rozdrcené (záleží jen na vás, jestli chcete hrubé drobky nebo sušenky rozmixované na jemný prach).
- Do mísy mixéru s nástavcem na šlehání nalijte studenou smetanu ke šlehání a přidejte vanilkový extrakt. Začněte šlehat, a když je šlehačka téměř ušlehaná, přidejte kondenzované mléko. Šlehejte, dokud nevzniknou tuhé špičky. Směs nepřešlehejte, jinak získáte sladké máslo.
- Vyberte průhledné sklenice podle vlastního výběru a vkládejte do nich postupně na střídačku vrstvy drcených sušenek a šlehačky, každou vrstvu uhlaďte. Vše zakončete vrstvou šlehačky, kterou posypte pár drobky zbylých sušenek. Případně ozdobte plátky mandlí nebo nadrcenými vlašskými či pekanovými ořechy a lístky máty.
- Přikryjte potravinářskou fólií a dejte na 2-3 hodiny do chladničky nebo můžete podávat ihned. Dezert můžete dát také do mrazáku a podávat ho zmražený.
PRIMA TIP: Základní verzi lze různě obměňovat – můžete použít jiné sušenky, například karamelové Lotusky, Oreo sušenky, esíčka nebo kakaové věnečky. Jako další vrstvu lze přidat čerstvé ovoce, třeba jahody, borůvky, mango nebo broskve. Do šlehačky můžete zašlehat nastrouhanou nebo rozpuštěnou čokoládu.
Vyzkoušejte výborný nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami