Portugalská smažená vejce s bylinkovou náplní
Zdroj: Kublanka
Portugalská smažená vejce s bylinkovou náplní
Zdroj:
Kublanka
Určitě jste už slyšeli o skotských vejcích. Ale co taková portugalská? Tato smažená lahůdka je perfektním předkrmem, který si budete chtít dopřávat dokola a dokola. Pokud tedy po Velikonocích nemáte vajíček stále dost, zkuste tato!
Postup přípravy
-
Středně velký hrnec naplňte vodou a přiveďte k varu.
-
Jakmile začne voda vřít, vložte do vody opatrně 4 vejce a nechte je vařit v jemně bublající vodě přesně 9 minut.
-
Mezitím si připravte nádobu s vodou a ledem. Po uplynutí 9 minut vejce ihned přendejte do ledové vody a nechte je v ní 10 minut vychladit.
-
Vychlazená vejce opatrně oloupejte, nožem je podélně přepulte a lžičkou žloutky opatrně přendejte do misky.
-
Ke žloutkům přidejte najemno nasekanou petrželku, olivový olej, ocet, špetku soli a čerstvě mletý pepř a vidličkou dobře promíchejte.
-
Vzniklou hmotou naplňte půlky vajec a dobře upěchujte. Poté půlky naplněných vajec postupně obalte v mouce, prošlehaném vejci a na závěr ve strouhance.
-
V menším hrnci rozehřejte vyšší vrstvu slunečnicového oleje na 170 °C a obalená vejce v něm postupně osmažte ze všech stran dozlatova. Přebytečného oleje je zbavíte na papírové utěrce.
-
Ihned podávejte s majonézou smíchanou s omáčkou piri piri.
Portugalská smažená vejce s bylinkovou náplní 2
Zdroj: Kublanka
Portugalská smažená vejce s bylinkovou náplní 2
Zdroj:
Kublanka