Suroviny
- vepřové kotlety (tenké nebo plátky z panenky) 750 g
- česnek 6 stroužků
- bílé víno 370 ml
- bobkový list 2 ks
- bílý vinný ocet 1 lžíce
- mletá sladká paprika (může být uzená) 1 lžíce
- sůl 2 lžičky
- sádlo 3 lžíce
- žemle (nebo bagety či housky k podávání) 4 ks
Postup přípravy
- Plátky masa dobře naklepejte, dobře to jde mezi dvěma vrstvami fólie nebo v plastovém sáčku, ideálně by měly mít výšku asi 3 mm.
- V misce promíchejte víno, česnek, bobkové listy, ocet, papriku a sůl. Naklepané maso dejte do mělkého kastrolu a přelijte marinádou, promíchejte, aby byly dobře pokryté. I s kastrolem dejte na 1 až 1½ hodiny do ledničky, občas promíchejte.
- Velkou nepřilnavou pánev rozehřejte při vyšší teplotě a až bude horká, dejte do ní sádlo. Zprudka na něm osmažte namarinované plátky masa, asi 1 minutu z každé strany. Hotové plátky masa dávejte stranou na talíř.
- Až bude všechno maso opečené, vyndejte z marinády bobkové listy a vlijte ji do horké pánve. Odškrabte přípečky ze dna a marinádu asi o třetinu odvařte, 4 až 6 minut.
- Do pánve vraťte maso, snižte teplotu na nízkou a maso nechte prohřát.
- Rozkrojte žemle, spodní stranu zakapejte omáčkou, navršte plátky masa a podávejte přiklopené druhou půlkou žemle.
PRIMA TIP: Na doplnění se často přidává i ostrá hořčice či omáčka piri-piri, jimiž můžete maso potřít.
Vyzkoušejte také recept na chleba s vepřovou krkovicí špikovanou česnekem podle Šéfa
Kompletní recept najdete ZDE