Jak to bylo, šéfe? Legendární švej-ču-žou podle Vladimíra Suchého

Jak to bylo, šéfe? (5) - Švej-ču-žou

Moje hodnocení
2x

V nové epizodě svého pořadu vyrazil Zdeněk Pohlreich na návštěvu do hostivické Restaurace U Koruny, kde vládne šéfkuchař Vladimír Suchý. Ten vařil ve slavné „číně“ ve Vodičkově ulici a teď vaří ta stejná legendární jídla ve své restauraci. Třeba vepřové švej-ču-žou, na které se tam mnoho štamgastů vrací znova a znova.

2 porce
20 minut
čínská

Suroviny

Záliv

Postup přípravy

  1. V horkém vývaru rozpusťte veškeré suroviny na zálivku, aby se mohl záliv rozležet. Solamyl namočte do studené vody a nechte ho připravený stranou na pozdější zahuštění.
  2. Z očištěné vepřové kýty nakrájejte půl centimetrové plátky přes vlákno. Promíchejte s vejcem a solamylem, bílé zelí nakrájejte na 2 cm kostky a spařte v horké vodě a nechte zchladnout. Pórek nakrájený na 2 cm kostky dejte do mísy s větším množstvím vody, aby se odstranily všechny nečistoty, které klesnou ke dnu, pórek seberte svrchu a nechte okapat. Čínské zelí nakrájejte taktéž na kostky a špenát také. Zeleninu smíchejte a nechte připravenou.
  3. Ve woku rozehřejte sádlo, ve kterém postupně osmažte vepřové maso, které důkladně míchejte, aby se nespojilo a poté ho vyberte děrovanou naběračkou do cedníku a nechte okapat. Dejte do misky, a jakmile je všechno maso orestované, ve woku na lžíci sádla orestujte i zeleninu. Pak do pánve přidejte zpátky maso, 100 ml vývaru a poté přidejte připravenou zálivku. Na mírnějším ohni zahustěte máčeným solamylem, až se omáčka začne lesknout.
  4. Na malé pánvičce na sádle orestujte sečuánský pepř a drcené chili a tím pokapejte hotové švej-ču-žou.

Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe! Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte premiéru každý pátek večer a opakování v neděli dopoledne na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Vladimír Suchý


Přečtěte si také

Recepty