Suroviny
- pepř 1 špetka
- houbové koření 1 sáček
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- cibule šalotka 1 ks
- smetana 200 ml
- fazolky 400 g
- hladká mouka 2 lžíce
- máslo 125 g
- sůl 1 špetka
- lišky 300 g
Postup přípravy
- Na másle orestujte cibulku. Přidejte kmín, papriku a česnek. Zaprašte hladkou moukou a zalijte houbovým vývarem, který připravíte tak, že do litru horké vody přisypete sáček houbového koření.
- Vařte asi deset minut, aby se mouka pěkně provařila. Fazolkám očistěte okraje, zbavte je vlákna a nakrájejte je přibližně na třetiny. Pět minut vařte zvlášť, slijte a ochlaďte ve studené vodě. (Nebo ve vodě s kostkami ledu – zůstanou krásně zelené.)
- Vložte do polévkového základu, zjemněte smetanou a přidejte na másle a kmínu orestované lišky. Ještě pět minut polévku povařte. Dochuťte a podávejte.