Michal Hugo Hromas

Grilované nektarinky s piniemi a smetanou

Moje hodnocení
21x

Pečením ovoce zesládne a pečením na ohni získá úžasnou kouřovou vůni, kterou zjemňuje hedvábná zakysaná smetana a křupavé pinie. Máte-li raději svěží chutě, nepřidávejte med, ale pokud si rádi dáte na konci grilovačky sladkou tečku, zakápněte pečené nektarinky medem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nektarinky přepulte a vypeckujte. Položte je na gril a pomalu pečte na nepřímém žáru, aby změkly a opekly se dotmava.
  2. Jakmile změknou, odstavte je a na pánvi nebo v kovovém cedníku opražte pinie. Pozor, pinie obsahují pryskyřici a rychle se pálí.
  3. Grilované nektarinky podávejte s opečenými piniemi, se zakysanou smetanou a medem.

Zdroj receptu

Michal Hugo Hromas

Knižní klub Michal Hugo Hromas

Obliba venkovního vaření spadá do poloviny minulého století, kdy lidé začali mít tolik volného času, že ho rádi trávili s přáteli u grilu, který obsluhoval zpravidla muž a pekl na něm maso. Grilování zdomácnělo dávno i u nás, nejnovějším světovým trendem je však vaření na otevřeném ohni. Kuchař Michal Hugo Hromas je jeho velkým fanouškem a nad plameny připravoval maso a zeleninu už v době, kdy gastronomii vládla molekulární kuchyně. Ve své první kuchařce se s vámi podělí o své osvědčené recepty na jídla zeleninová, masová, ale i sladká. Na ohni totiž upečete pečivo, velký kus masa, ryby, drobné špízy i ovoce a zeleninu. Prozradí vám také, jak oheň založit, udržovat i využít jeho potenciálu na maximum střídáním různých technik a vybavení – roštu, kotlíku, tažínu a dalších, které láskyplně nazývá „můj plechový cirkus.“ Od první do poslední stránky z knihy sálá vášeň, voní kouř a stoupá dým, takže i když venku prší, máte si co číst.

Vydalo nakladatelství Euromedia Group.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů