Michal Hugo Hromas

Grilované nektarinky s piniemi a smetanou

Moje hodnocení
13x

Pečením ovoce zesládne a pečením na ohni získá úžasnou kouřovou vůni, kterou zjemňuje hedvábná zakysaná smetana a křupavé pinie. Máte-li raději svěží chutě, nepřidávejte med, ale pokud si rádi dáte na konci grilovačky sladkou tečku, zakápněte pečené nektarinky medem.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nektarinky přepulte a vypeckujte. Položte je na gril a pomalu pečte na nepřímém žáru, aby změkly a opekly se dotmava.
  2. Jakmile změknou, odstavte je a na pánvi nebo v kovovém cedníku opražte pinie. Pozor, pinie obsahují pryskyřici a rychle se pálí.
  3. Grilované nektarinky podávejte s opečenými piniemi, se zakysanou smetanou a medem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Hugo Hromas

Knižní klub Michal Hugo Hromas

Obliba venkovního vaření spadá do poloviny minulého století, kdy lidé začali mít tolik volného času, že ho rádi trávili s přáteli u grilu, který obsluhoval zpravidla muž a pekl na něm maso. Grilování zdomácnělo dávno i u nás, nejnovějším světovým trendem je však vaření na otevřeném ohni. Kuchař Michal Hugo Hromas je jeho velkým fanouškem a nad plameny připravoval maso a zeleninu už v době, kdy gastronomii vládla molekulární kuchyně. Ve své první kuchařce se s vámi podělí o své osvědčené recepty na jídla zeleninová, masová, ale i sladká. Na ohni totiž upečete pečivo, velký kus masa, ryby, drobné špízy i ovoce a zeleninu. Prozradí vám také, jak oheň založit, udržovat i využít jeho potenciálu na maximum střídáním různých technik a vybavení – roštu, kotlíku, tažínu a dalších, které láskyplně nazývá „můj plechový cirkus.“ Od první do poslední stránky z knihy sálá vášeň, voní kouř a stoupá dým, takže i když venku prší, máte si co číst.

Vydalo nakladatelství Euromedia Group.


Přečtěte si také

Recepty