Suroviny
Postup přípravy
Buďte vybíraví: Pamatujte si, že u rajčat třeba na tuto omáčku a na mnohé jiné použití na velikostí nezáleží, zato se soustřeďte na jejich barvu a vůni. O ty jde především.
Připravte si:
2 steaky z telecího hrudí, kousek slaniny, čerstvě namletý černý pepř, čerstvě namletou hrubozrnnou sůl, snítku čerstvé šalvěje, trochu bílého suchého vína, italský bílý chléb
na omáčku:
1 oloupanou cibuli, 3 oloupané stroužky česneku, 500 g rajčat, olivový olej
na ozdobu:
1 cuketu na silnější plátky nakrájenou
Pusťte se do toho:
1. Hoďte steaky na prkýnko. Pokud chcete zanechat masu jeho texturu, nemelte je, ale pokrájejte na nudličky a poté nasekejte sekáčkem. Maso osolte a opepřete. Přidejte k němu nasekané lístky šalvěje. Sekáčkem znovu zpracujte. Zalijte trochou bílého vína. Hmotu prsty zpracujte a spojte.
2. Připravte si omáčku. Oloupejte cibuli a česnek. Rajčata pokrájejte na čtvrtky. Na rozpálený olej v kastrůlku dejte cibuli a česnek. Nechte je chvíli restovat. Poté na ně vhoďte nakrájená rajčata a nasekanou šalvěj. Vše pozvolna poduste do měkka.
3. Nasekané telecí vytvarujte do klobásky.
4. Rozpalte gril a na mřížku položte maso. Opékejte je z každé strany zhruba 3 minuty.
5. Mezitím rozkrojte bílý chléb a uříznutou stranou jej na grilu rychle opečte.
6. Ve finále potřete všechny půlky chleba po ogrilované straně stroužkem česneku. Vidličkou na ně naservírujte rajčatovou omáčku. Na spodní půlky dejte salsiccie a horními své dílo přiklopte. Dobrou chuť.