Suroviny:
- cream cheese (např. Philadelphia) 500 g
- cukr 135 g
- pomerančová kůra (podle velikosti) 1/2–1 plod
- vanilkový extrakt 1 lžička
- vejce 3 ks
- smetana ke šlehání 250 ml
- kukuřičný škrob 40 g
Postup přípravy:
Vyšlehejte cream cheese s cukrem, pomerančovou kůrou a vanilkovým extraktem dohladka.
Přidávejte pomalu a postupně vejce a smetanu, stále šlehejte a stírejte strany mísy, aby směs zůstala bez hrudek.
Přisypte škrob a dobře promíchejte, aby se rovnoměrně zapracoval.
Vyložte formu pečicím papírem a nalijte do ní těsto.
Pečte při 200 °C zhruba 40 minut, dokud povrch výrazně nezhnědne.
Nechte cheesecake vychladnout a poté podávejte.
Další cheesecake klasiku, tentokrát z New Yorku, máme i v podobě videoreceptu!
Kompletní recept najdete ZDE: New York cheesecake
Nebo mrkněte na španělské smažené sladkosti:
A nezapomeňte na tento famózní mandlový koláč!