Super jednoduše bez masa

Bramborové placky plněné tvarohem podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
3x

Méně obvyklé spojení bramborového těsta s tvarohem je velmi lahodné. Plněné placky poslouží jako sladký oběd nebo sytá svačina.

4 porce
90 minut

Placky

Náplň

K podávání

Postup přípravy

  1. Brambory očistěte a ve slupce je uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijte je, nechte zchladnout a pak je oloupejte.
  2. Mezitím připravte náplň. Tvaroh utřete s vanilkovým a moučkovým cukrem a žloutkem dohladka.
  3. Oloupané brambory prolisujte do mísy, přidejte k nim mouku a vejce a vypracujte vláčné těsto.
  4. Na lehce pomoučené ploše vyválejte těsto na plát silný 5 mm a hrníčkem nebo vykrajovátkem o průměru 7 cm vykrajujte z těsta kolečka. Na střed placky naneste 1 lžičku náplně, přiklopte ji druhou plackou a kraje po obvodu přimáčkněte vidličkou a pevně spojte. Stejným způsobem zpracujte veškeré těsto.
  5. V pánvi rozehřejte 4 lžíce oleje a placky na něm opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova. Odložte je na papírovou utěrku a nechte vsáknout přebytečný tuk. Podle potřeby přilijte olej před pečením dalších placek.
  6. V misce promíchejte cukr se skořicí. Teplé placky ve směsi obalte a servírujte posypané malinami.

Vyzkoušejte i výborné placky z vařených brambor podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Super jednoduše bez masa

Zdeněk Pohlreich Super jednoduše bez masa

Nová kuchařka ikonického šéfkuchaře volně navazuje na předchozí titul Super jednoduše, ale tentokrát se zaměřuje na pokrmy bez masa. Na chuti jim to ale vůbec neubírá, naopak, Zdeněk Pohlreich naplno rozehrává kombinace běžně dostupných surovin s oblíbenými asijskými a americkými omáčkami a kořeními a výsledkem je pestrá kolekce pokrmů od snídaně po večeře. Jednoduchá a rychlá příprava, kterou zvládne i začátečník zůstává. Jak říká Zdeněk Pohlreich, nejlepší kuchařkou je Matka příroda, tak se nechte inspirovat!

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty