Šťouchaný zelený hrášek

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Šťouchaný zelený hrášek Foto:
Šťouchaný zelený hrášek
Foto: isifa.com

Delikátní příloha nadupaná vitamíny bude skvěle doplňovat grilovaného lososa nebo vepřovou pečínku.

Suroviny
máslo 40 g
najemno nasekaná cibule 1 ks
sůl
česnek 1 stroužek
čerstvý tymián 1 větvička
mražený hrášek 500 g
kuřecí vývar 80 ml
pancetta nebo uzená slanina 2 plátky
Postup
1

V kastrolu rozpusťte máslo a na mírném ohni na něm poduste cibuli dosklovata. Osolte a opepřete, přidejte najemno nasekaný česnek a větvičku tymiánu a ještě pár minut smažte.

2

Do hrnce přidejte hrášek, vývar a celé plátky slaniny a vařte, dokud se tekutina neodpaří a hrášek nebude měkký. Ze směsi vyjměte tymián a slaninu a hrášek důkladně rozšťouchejte šťouchadlem na brambory.

3

Nemixujte mixérem, vzniklo by vám hladké pyré, v tomto případě je ale lepší, když ve směsi zůstanou i větší kousky a směs má hrubší strukturu.

Šťouchaný zelený hrášek, Foto: isifa.com

Šťouchaný zelený hrášek, Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama