Rizoto s meruňkami a zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Rizoto s meruňkami a zázvorem Foto:
Rizoto s meruňkami a zázvorem
Foto: profimedia.cz

Rizoto s cibulí, sušenými meruňkami a bylinkami? Zní to zvláštně a netradičně, ale chuťově je to naprosto skvělé a rozhodně to stojí za vyzkoušení.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
červená cibule 1 ks
čerstvý zázvor 2,5 cm
jalovec 10 kuliček
sušený nebo čertsvý tymián 1 lžička
basmati rýže 200 g
sušené meruňky 10 ks
zeleninový vývar 300 ml
nasekaná petrželka na ozdobu
Postup
1

Na velké teflonové pánvi rozehřejte olej a opatrně na něm opékejte cibuli 2–3 minuty.

2

Vmíchejte zázvor, jalovec a tymián. Přidejte rýži, meruňky a vývar, vše promíchejte a přiklopte. Přiveďte do varu a na mírném ohni vařte 15–20 minut nebo dokud nebude rýže měkká.

3

Hned podávejte, ozdobené nasekanou petrželkou.

Rizoto s meruňkami a zázvorem Foto:

Rizoto s meruňkami a zázvorem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama