Polévka z medvědího česneku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Polévka z medvědího česneku Foto:
Polévka z medvědího česneku
Foto: Thinkstock

Pro milovníky krémových polévek tu máme jednu jarní specialitku. Krásně zelená, s jemnou chutí a něžně česnekovou vůní... Přesně tak chutná polévka z jarní bylinky, kterou si můžete nasbírat v lese.

Suroviny
brambory 2 střední
zeleninový vývar 1 litr
smetana 150 ml
mletý muškátový oříšek
sůl
pepř čerstvě mletý
chléb 4 krajíce
Postup
1

Brambory nakrájejte na kostičky a vařte je ve vývaru nebo ve vodě s bujónem. Ochuťte solí, pepřem a mletým muškátovým oříškem. Než brambory úplně změknou, přidejte nakrájený medvědí česnek. Nakonec vmíchejte smetanu, nechte krátce provařit a polévku rozmixujte dohladka.

2

Během vaření nakrájejte chleba na kostky a opražte nasucho nebo osmažte na kousku másla. Polévku podávejte s krutony nebo s krajíčkem chleba a ozdobte čerstvými nasekanými listy česneku.

Medvědí česnek se pomalu, ale jistě začíná stávat módní surovinou. A není divu, je to jeden z prvních poslů jara, který do našich jídelníčků vnáší čerstvou chuť a vůni. Navíc je vážně moc dobrý a dokonce i zdravý. Více si o medvědím česneku můžete přečíst v článku:

Článek

Medvědí česnek vnese do kuchyně vůni a chuť jara

My Češi jsme národ sběračů a jsme na to náležitě hrdí. Jak jinak si vysvětlit to celonárodní nadšení, když začnou růst houby nebo borůvky? Staronovým obsahem našich košíků ...
Videa

reklama

reklama