Polentové hranolky

Doba přípravy:
Polentové hranolky  Foto:
Polentové hranolky
Foto: NaTaliřek.cz - Petra Novotná

Polentové hranolky jsou perfektní alternativou k těm bramborovým a dají se perfektně dochutit – třeba sýrem. Je to skvělé pohoštění třeba na dětskou party, ale i dospělí je ocení jako perfektní přílohu k pečenému masu.

Polenta je vlastně kaše z kukuřičné mouky. Je typická pro Itálii, kde ji často podávají se svými výbornými sušenými salámy nebo houbami. Kukuřičná mouka je bezlepková a někdy se používá jako náhrada za klasickou mouku.

Suroviny
polenta 100 g
voda 500 ml
sůl 1/2 lžičky
sezamová semínka 2 lžíce
slunečnicová semínka 1 lžíce
sušené oregano 1 lžička
+ můžete přidat oblíbený nastrouhaný sýr
Postup
1

Z polenty uvařte hustou kaši. Vodu začněte zahřívat a vsypte do ní polentu. Míchejte pomocí metličky nebo vidličky. Pozor na hrudky. Přisypte slunečnicová semínka, sezam a koření (případně sýr, pokud chcete).

2

Kaši dejte do nízké obdélníkové misky a uhlaďte. Nechte zcela vychladnout. Nakrájejte ztuhlou polentu na špalíčky, podobné hranolkům. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečte zhruba 30 minut na 180 stupňů, dokud nejsou hranolky křupavé. Perfektně chutnají třeba s domácím kečupem a vždy jsou lepší ještě teplé.

Polentové hranolky  Foto:

Polentové hranolky                                                                            Foto: NaTalířek.cz - Petra Novotná

 

Na talířek.cz Foto:

Co si dáme na talířek?

Jmenuji se Petra, jsem Ambassador ve společnosti Jamie Oliver Food Revolution a se svojí dcerou Lindou vám chci ukázat, že vaření s dětmi může být skvělá zábava. Pojďme děti přirozeně naučit jíst dobře, poznat kvalitní suroviny, nestresovat je tím, co můžou a nemůžou, a hlavně se naučme užít si společný čas v kuchyni.

Na našem společném blogu Natalířek.cz najdete recepty, videa, postřehy a tipy, které vám snad přinesou tu správnou inspiraci pro vaření s dětmi a pro děti.

 

Videa

reklama

reklama