Jednohubky ze sušených rajčat

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Jednohubky ze sušených rajčat  Foto:
Jednohubky ze sušených rajčat
Foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova

Chystáte se na silvestrovskou oslavu připravit nějaké jednohubky? Vyzkoušejte variaci ze slunné Sardinie! Stačí jen kvalitní suroviny, chvilka času a na stole přistane dokonalé pohoštění...

Suroviny
větší sušená rajčata 20 ks
jablečný ocet 100 ml
větší bazalkové lístky 20 ks
kapary v soli, propláchnuté ve vodě 40 ks
ančovičková filátka v oleji 20 ks
olivový olej na zastříknutí
párátka
Postup
1

Rajčata propláchněte pod tekoucí vodou, pak je dejte do misky a zalijte roztokem octa a 50 ml vody. Nechte hodinu stát – zbavíte rajčata slanosti. Pak je opět propláchněte a důkladně osušte.

2

Rajčata si rozložte na pracovní plochu a na každé dejte jeden bazalkový lístek, zasypte kapary a navrch rozdělte ančovičky, propíchněte party párátkem a zastříkněte olejem.

3

Ihned podávejte. Ideálně k vínu.

Jednohubky ze sušených rajčat  Foto:

Jednohubky ze sušených rajčat, foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova

Karolina Konečná

Kuchařka z ostrova 2 Foto:

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně.

Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spousta místních jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré.

Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii – od místních hospodyněk, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy od ryb přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.

Koupíte v obchodní síti nebo na e-shopu www.kucharkazostrova.cz

Přečtěte si rozhovor s autorkou této překrásné kuchařky:

Článek

Karolina Konečná  Foto:

Sardinie, láska na celý život

V těchto dnech právě vychází další nová kuchařka. Krásná, výtvarná a jedinečná. Kuchařka z ostrova Sardinie. Napsala a vydává ji novinářka Karolina Konečná.
Videa

reklama

reklama