Fazolová polévka s těstovinami

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Fazolová polévka s těstovinami Foto:
Fazolová polévka s těstovinami
Foto: isifa.com

V téhle zimní polévce se potkávají fazole a těstoviny. Díky tomu je velmi sytá a můžete ji servírovat jako hlavní chod.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
najemno nasekaný čerstvý tymián 2 lžíce
řapíkatý celer, nasekaný 4 stonky
hladkolistá petržel 1 svazek
máslo 50 g
hladká mouka 2 lžíce
plechovka strakatých nebo červených fazolí 400 g
borlotti fazole (růžovo-hnědé) 400 g
plechovka bílých fazolých 400 g
zeleninový vývar 1 l
suché bílé víno 1 hrnek
nastrouhaný parmazán 1 hrnek
nevařené penne tětsoviny 1 hrnek
Postup
1

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a jemně opékejte nakrájenou cibuli, dokud nebude měkká. Přidejte nasekaný česnek, rozmarýn a bobkové listy a za stálého míchání opékejte asi minutu, potom přidejte nakrájený celer a polovinu nasekané petrželky. Vmíchejte máslo a vařte, dokud celer nezměkne.

2

Přisypte mouku a míchejte, aby se všechny ingredience dobře obalily. Potom přidejte všechny fazole a přilijte vývar a víno. Na mírném ohni vařte asi 20 minut, potom vmíchejte parmazán a těstoviny a vařte, dokud penne nebudou al dente.

3

Polévka může být zředěna ještě trochou vína, pokud chcete. Vmíchejte zbývající petrželku, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Videa

reklama

reklama