Celozrnné muffiny s rybízem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Celozrnné muffiny s rybízem Foto:
Celozrnné muffiny s rybízem
Foto: Gurmet

Oblíbené bochánky získají díky rybízu také tolik potřebnou šťavnatost!

Suroviny
vejce, žloutky a bílky zvlášť 2 ks
med 5 lžic
sůl 1 špetka
šťáva a kůra z 1/2 citronu
sezamový nebo slunečnicový olej 5 lžic
kokosové mléko 1/2 hrnku
kypřicí prášek 1/2 sáčku
červený rybíz 300 g
Postup
1

Žloutky s medem vyšlehejte do světlé pěny. Ve vedlejší misce pak z bílků se špetkou soli ušlehejte pevný sníh.

2

Do žloutkové směsi vmíchejte mouku, citronovou kůru i šťávu, olej, mléko a prášek do pečiva. Nakonec do ní opatrně zapracujte sníh z bílků a vzniklým těstem plňte papírové košíčky, vložené do muffinové formy.

3

Do každého košíčku pak vsypte ½ hrsti rybízu a pečte asi 25 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 160 °C.

Gurmet - červenec, srpen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělíMichal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama