Alsaský cibulový koláč

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Alsaský cibulový koláč Foto:
Alsaský cibulový koláč
Foto: archiv Prima

Nikomu snad nejdou slané koláče lépe než Francouzům. Pro Alsasko je typický právě tento cibulový se sýrem. Jak na něj, vám ukáže šéf Zdeněk Pohlreich.

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
čerstvý kravský sýr
cibule
česnek 3 stroužky
sůl
Na těsto:
voda 1 dcl
droždí 3/4 kostky
olivový olej 1 lžíce
sůl
Postup
1

Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, droždí, nalijte vodu a olivový olej a vypracujte těsto.

2

Přikryjte ho fólií a nechte hodinu kynout v lednici.

3

Mezitím rozehřejte pánev a orestujte na ní nakrájenou slaninu a cibuli.

4

Do čerstvého sýru přidejte sůl, pepř a nakrájené 3 stroužky česneku zbavené klíčku.

5

Vykynuté těsto rozválejte, přendejte na plech, potřete ochuceným sýrem a posypte směsí cibule a slaniny.

6

Plech dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 5 minut při 220 stupních. Upečený koláč nakrájejte a podávejte ideálně se sklenicí bílého vína.

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč Foto:

Alsaský cibulový koláč, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama