Prima FRESH festival veze na Špilberk Zdeňka Pohlreicha, hvězdné kuchaře, talkshow i herce Prima ZOO

Legendární restaurace míří do Brna o víkendu 25. a 26. 5.

Pochutnat si na tygřích krevetách s máslovou emulzí nebo si dát šťavnatý steak z tuňáka s ponzo omáčkou a zakončit to créme anglaise neboli originálním vanilkovým krémem? Tohle se může podařit pouze u stánku podniku Café Imperial Zdeňka Pohlreicha a Valoria Catering na Prima FRESH festivalu. „Zdeněk Pohlreich bude opět tváří festivalu, ale hvězdnou sestavu doplní i šéfkuchaři vyhlášených podniků jako jsou Long Story Short nebo Alcron Restaurant. Menu, které tyhle legendární podniky nabízí, jen tak někde neochutnáte,“ říká ředitel Prima FRESH festivalu Petr Jirásek.

Prach z bonbónu nebo olej z petržele?

Co si připravil podnik Long Story Short s šéfkuchařem Petrem Henešem? Bude servírovat grilovaný chřest s pražskou šunkou a jako sladkou tečku třeba jahody se šlehačkou, rakvičkou a prachem z bonbónu. Originální menu doveze i šéfkuchař Josef Křížek z Alcron Restaurant. V nabídce bude parfait z bryndzy přelité bílou čokoládou, servírovaný s pyré z meruněk nebo batátové gratine s jalapeños remuládou, doplněné o omáčku z podmáslí s olejem z petržele. Chybět ale nebudou ani brněnské podniky, které jsou součástí Gourmet Brno a Gourmet Jižní Morava, top street food a další delikatesy!

Živé rozhovory v režii Petra Říbala, koncerty i herci Prima ZOO

Novinkou letošního Prima FRESH festivalu je Talk Stage „Pod pokličkou“ powered by Ploom, tedy živé rozhovory přímo na pódiu. Moderátorského mikrofonu se ujme Petr Říbal z Evropy 2 a vyzpovídá například Zdeňka Pohlreicha, Mirku van Gils, fotbalistu Petra Švancaru nebo také hvězdy seriálu Prima ZOO - dorazí Míša Pecháčková, Tereza Blažková, Míša Petřeková, Sára Milfajtová a Eliška Brumovská. Ty budou v sobotu od 17:00 hosty talkshow, předtím je ale čeká ještě od 14:00 vaření na pódiu s Klárou Michalovou a od 15:00 autogramiáda. V sobotu se také můžete těšit na koncert Queens of Bohemia od 18:00.

Víno, káva, pivo s výhodami

Festivalové Passy jsou novinkou, která přináší zážitky navíc a slevy. „Návštěvníci mají možnost pořídit si vinný, kávový nebo pivní festival Pass. Každý z nich přináší výhody a také slevy na nákup vína, kávy nebo u pivního Passu zdarma voucher na Školu čepování Pilsner Urquell,“ vysvětluje Petr Jirásek. Festivalové Passy je možné zakoupit zde.

Prima FRESH festival se koná díky podpoře generálních partnerů, kterými jsou Škoda Auto eMobility Provider, Elimon, MOL a Fresh Corner a Muzeum Města Brno.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty