Na housky
- mouka 3 hrnek
Předkrm
- rajče 5 g
Na housky
- droždí 1 lžíce
Head
- ocet 1 lžička
Head
- mouka 3 g
Předkrm
- salát několik kus
Postup přípravy
Zeleninu a sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s ochucenou zálivkou. Ochutnáme, dochutíme. Podáváme v listu ledového salátu.
Na housky: 3 hrnky polohrubé mouky1 hrnek mléka1 lžíce sušeného droždí2 lžíce másla1 kostka cukru1 vajíčko1 lžička solišpetka hrubé soli a kmínu či máku na posypání
postup:
Z kvasnic, cukru a mléka uděláme kvásek, který v míse smícháme s moukou a žloutkem. Přidáme měkké máslo a sůl a těsto necháme v teple vykynout. Potom vypracujeme houstičky, potřeme je zbylým bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě při 180 stupních dozlatova a křupava.
Předkrm
Zeleninový salát, domácí houstičky
Ingredience:
Na salát:
- 1 salátová okurka
- 5 rajčat
- 2 papriky
- 0,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky pepře
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce oleje
- 1 kostka cukru
- 100 g balkánského sýra
- několik listů ledového salátu