Speciály

Vyzkoušejte zajímavé recepty na pohankové soba nudle

Soba je japonský výraz pro pohanku, ale označuje také soba nudle, které jsou vyrobené z pohankové mouky. Mají světle hnědou barvu a příjemnou oříškovou chuť. Můžete je servírovat s asijskými omáčkami nebo v asijských polévkách, oblíbené je i servírování zastudena.

Pohanka je přirozeně bezlepková, takže soba nudle jsou vhodné i pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu. Ale pozor, určitě čtěte pozorně složení - někteří výrobci prodávají soba nudle, které mají obsah pohankové mouky třeba jen 30 % a zbytek je mouka pšeničná.

I tak jsou ale tyto nudle příjemným zpestřením jídelníčku. Chutnají výborně i studené, takže si zbytky od večeře klidně zabalte druhý den do práce.

Nabízíme vám výborné recepty se soba nudlemi, které stojí za ochutnání:

Recepty