Suroviny
- mozzarella 2 ks
- balkánský sýr 100 g
- hermelín 2 kus
- eidam 100 g
- olivový olej
- vinný ocet
- pepř
- bazalka
- pažitka
- cibule 1 kus
- listový salát
- bageta
- máslo
- bylinky
- česnek
Postup přípravy
Sýry nakrájíme na kostičky a přidáme olivový olej, vinný ocet, bylinky (bazalka, pažitka) a jednu pokrájenou cibuli
Vše smícháme a ochutíme pepřem a tzatziky kořením
Necháme pár hodin proležet v lednici, nejlépe do druhého dne
Pak směs klademe na listy ledového salátu a podáváme s čerstvě upečenou bylinkovou bagetkou
(Předpečenou bagetu podélně rozřízneme, potřeme připraveným bylinkovým máslem a dáme dopéct do trouby
)
Recepty jsou asi pro 6 osob.
Předkrm
Sýrový mls
Ingredience:
- 2 kuličky mozzarelly
- 100 g balkánského sýra
- 2 hermelíny
- 100 g eidamu
- olivový olej
- vinný ocet
- pepř
- bazalka
- pažitka
- 1 malá bílá cibule
- listový salát
- bageta
- máslo
- bylinky
- česnek
(možno použít všechny možné sýry)