Chorizo:
- mleté vepřové maso (libovější krkovička) 750 g
- římský kmín (celý) 1 lžíce
- semínka koriandru 1 lžička
- hřebíček (celý) 5 ks
- černý pepř 5 kuliček
- bobkový list 2 ks
- mletá skořice 1/4 lžičky
- oregano (sušené) 1/2 lžičky
- tymián (sušený) 1/2 lžičky
- česnek (granulovaný) 1 lžíce
- sůl 1 lžička
- sladká paprika 2 lžičky
- kajenský pepř 1/2 lžičky
- jablečný ocet 1 lžíce
- olivový olej (na opékání)
Těstíčko:
- kukuřičná mouka (hladká, žlutá) 65 g
- hladká mouka (+ navíc) 120 g
- cukr krupice 50 g
- sůl 1/4 lžičky
- podmáslí (kysané) 250 ml
- vejce (velikost L) 1 ks
- slunečnicový olej (na smažení) 1–2 l
Marinovaná cibule:
- červená cibule (středně velká) 1 ks
- limetka 1 ks
- sůl
- koriandr (čerstvý)
Chipotle majonéza:
- majonéza 4 lžíce
- Chipotle pasta 1 lžička
Postup přípravy:
- Římský kmín, koriandr, hřebíček, pepř a bobkový list dejte do hmoždíře a rozdrťte na jemný prášek.
- Poté přidejte zbytek koření a sůl a znovu důkladně v hmoždíři podrťte. Ve velké míse prsty (nejlépe v rukavicích) důkladně promíchejte mleté maso s veškerým namíchaným kořením a 1 lžící jablečného octa. Můžete nechat uležet přes noc.
- Maso rozdělte na cca 10 částí a vytvarujte klobásky, které zabalte do alobalu. Konce alobalu dobře utáhněte. Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství vody, ve které nechte 2–3 minuty povařit klobásky zabalené v alobalu. Díky tomu budou držet klobásky pohromadě.
- Jakmile vyplavou klobásky na hladinu, vyndejte je z vody a nechte mírně vychladnout. Poté je vybalte z alobalu a potřete olivovým olejem. Opékejte nebo grilujte na mírném ohni ze všech stran dozlatova (cca 5 minut).
- Nechte vychladnout. Vychladlé klobásky opatrně napíchněte na bambusová napichovátka. Do středně velké mísy prosejte kukuřičnou a hladkou mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr krupici a dobře promíchejte.
- V jiné misce prošlehejte kysané podmáslí s vejcem a poté vše zašlehejte k sypkým surovinám. Těstíčko přelijte do vysoké a úzké nádoby (např. půllitru). Ve vyšším a úzkém hrnci rozpalte opravdu vysokou vrstvu oleje na 175 °C.
- Napíchnutou klobásku obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte a poté celou klobásku namočte do těstíčka. Ihned vložte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
- Usmažené corn dogy zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Ihned podávejte s chipotle majonézou, marinovanou cibulí a lístky koriandru.
Smažený corn dog s domácí chorizo klobáskou Zdroj: Kublanka
Chipotle majonéza:
Majonézu promíchejte s chipotle pastou a uchovávejte v chladničce do podávání.
Marinovaná cibule:
Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, dejte do misky, posolte a zakápněte šťávou z limetky. Promíchejte a nechte 10 minut uležet.
Další recepty na corn dogs i další americké dobroty:
Pokud máte rádi americké moučníky a dezerty, určitě vyzkoušejte brownies podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE