Smažený corn dog s domácí chorizo klobáskou

Moje hodnocení
2x

Už jste někdy ochutnali corn dog? Jde o párek obalený v kukuřičném těstíčku a usmažený dozlatova. Americká klasika, která má řadu různých variací. Existují také mini corn dogy, kterým se říká corn puppies. Zkuste si doma připravit tuto chuťovku, a to z domácí chorizo klobásky.

4 porce
60 minut
americká

Chorizo:

Těstíčko:

Marinovaná cibule:

Chipotle majonéza:

  • majonéza 4 lžíce
  • Chipotle pasta 1 lžička

Postup přípravy:

  1. Římský kmín, koriandr, hřebíček, pepř a bobkový list dejte do hmoždíře a rozdrťte na jemný prášek.
  2. Poté přidejte zbytek koření a sůl a znovu důkladně v hmoždíři podrťte. Ve velké míse prsty (nejlépe v rukavicích) důkladně promíchejte mleté maso s veškerým namíchaným kořením a 1 lžící jablečného octa. Můžete nechat uležet přes noc.
  3. Maso rozdělte na cca 10 částí a vytvarujte klobásky, které zabalte do alobalu. Konce alobalu dobře utáhněte. Ve velkém hrnci přiveďte k varu větší množství vody, ve které nechte 2–3 minuty povařit klobásky zabalené v alobalu. Díky tomu budou držet klobásky pohromadě.
  4. Jakmile vyplavou klobásky na hladinu, vyndejte je z vody a nechte mírně vychladnout. Poté je vybalte z alobalu a potřete olivovým olejem. Opékejte nebo grilujte na mírném ohni ze všech stran dozlatova (cca 5 minut).
  5. Nechte vychladnout. Vychladlé klobásky opatrně napíchněte na bambusová napichovátka. Do středně velké mísy prosejte kukuřičnou a hladkou mouku, kypřicí prášek, sůl a cukr krupici a dobře promíchejte.
  6. V jiné misce prošlehejte kysané podmáslí s vejcem a poté vše zašlehejte k sypkým surovinám. Těstíčko přelijte do vysoké a úzké nádoby (např. půllitru). Ve vyšším a úzkém hrnci rozpalte opravdu vysokou vrstvu oleje na 175 °C.
  7. Napíchnutou klobásku obalte v hladké mouce, přebytek oklepejte a poté celou klobásku namočte do těstíčka. Ihned vložte do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  8. Usmažené corn dogy zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce. Ihned podávejte s chipotle majonézou, marinovanou cibulí a lístky koriandru.

Chipotle majonéza:

Majonézu promíchejte s chipotle pastou a uchovávejte v chladničce do podávání.

Marinovaná cibule:

Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, dejte do misky, posolte a zakápněte šťávou z limetky. Promíchejte a nechte 10 minut uležet.

Další recepty na corn dogs i další americké dobroty:

Pokud máte rádi americké moučníky a dezerty, určitě vyzkoušejte brownies podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty