Suroviny
- olej 15 ml
- uzené vepřové maso (nakrájené) 4 plátky
- pórek 2 ks
- česnek 1 stroužek
- zázvor (nasekaný) 2 cm
- chilli papričky 1 ks
- žampiony 250 g
- rýže 2 hrnky
- vejce (velká) 4 ks
- sójová omáčka 15 ml
- rybí omáčka 5 ml
Postup přípravy
- Ve woku nebo pánvi rozpalte olej a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Přidejte nasekaný pórek, česnek na plátky, zázvor, nasekanou chilli papričku a houby a smažte další 2–3 minuty, dokud houby nezačnou hnědnout. Promíchávejte.
- Vmíchávejte do směsi uvařenou rýži, aby se prohřála a spojila s ostatními ingrediencemi. Shrábněte rýžovou směs ke straně woku a na prázdné místo rozbijte vejce jedno po druhém. Míchejte vejce, až budou hotová, a vmíchejte je do rýžové směsi. Pokropte sójovou a rybí omáčkou a hned podávejte.
Vyzkoušejte také smaženou rýži Nasi Goreng podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Smažená rýže Nasi goreng podle Zdeňka Pohreicha