Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažená rýže s uzeným masem
Jídla, která si připravíte v jedné pánvi, jsou nejlepší. Stačí si uvařit předem rýži a pak už jen vše smíchat ve woku.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olej 15 ml
- uzené vepřové maso, nakrájené 4 plátky
- pórek 2 ks
- Česnek 1 stroužek
- zázvor, nasekaný 2 cm
- Chilli paprička 1 ks
- žampióny 250 g
- Rýže 2 hrnky
- velká vejce 4 ks
- Sójová omáčka 15 ml
- rybí omáčka 5 ml
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve woku nebo pánvi rozpalte olej a opékejte maso, až bude zlatohnědé. Přidejte nasekaný pórek, česnek na plátky, zázvor, nasekanou chilli papričku a houby a smažte další 2–3 minuty, dokud houby nezačnou hnědnout. Promíchávejte.
- Vmíchávejte do směsi uvařenou rýži, aby se prohřála a spojila s ostatními ingrediencemi. Shrábněte rýžovou směs ke straně woku a na prázdné místo rozbijte vejce jedno po druhém. Míchejte vejce, až budou hotová, a vmíchejte je do rýžové směsi. Pokropte sójovou a rybí omáčkou a hned podávejte.
Smažená rýže s uzeným masem. Foto: isifa.com