Suroviny
- rostlinný olej 2 lžíce
- uzená slanina (prorostlá, najemno nasekaná) 4 plátky
- rýže (vařená) 350 g
- cukrový hrášek (lusky, nasekané) 100 g
- sezamový olej 1 lžíce
- vejce (velká, našlehaná) 2 ks
Postup přípravy
- Rozehřejte olej ve velkém woku. Přidejte slaninu a smažte, dokud nezačne být křupavá. Přidejte rýži a důkladně ji prohřejte skrz naskrz, potom přidejte nasekané lusky a cibulku. Restujte 1–2 minuty a vmíchejte sezamový olej.
- Stěrkou shrňte rýži do kraje pánve, doprostřed nalijte našlehaná vejce a jemně je vmíchávejte do rýže tak, aby se v rýžové směsi udělaly vaječné sraženiny. Ihned podávejte.