návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Smažená rýže s vejci a slaninou

Hodnoceno: 2x
4–6 porce
do 30 minut
Smažená rýže s vejci a slaninou
Autor: isifa.com Smažená rýže s vejci a slaninou
Normálně se v tradiční čínské kuchyni používá smažené vepřové maso, ale slanina není vůbec špatná alternativa. Skvělý recept na rychlou večeři, pokud vám zbyde uvařená rýže.

Postup

  1. Rozehřejte olej ve velkém woku. Přidejte slaninu a smažte, dokud nezačne být křupavá. Přidejte rýži a důkladně ji prohřejte skrz naskrz, potom přidejte nasekané lusky a cibulku. Restujte 1–2 minuty a vmíchejte sezamový olej.
  2. Stěrkou shrňte rýži do kraje pánve, doprostřed nalijte našlehaná vejce a jemně je vmíchávejte do rýže tak, aby se v rýžové směsi udělaly vaječné sraženiny. Ihned podávejte.