zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Smažená rýže s vejci a slaninou
Autor: isifa.com Smažená rýže s vejci a slaninou

Smažená rýže s vejci a slaninou

Hodnoceno: 3x
Normálně se v tradiční čínské kuchyni používá smažené vepřové maso, ale slanina není vůbec špatná alternativa. Skvělý recept na rychlou večeři, pokud vám zbyde uvařená rýže.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Rozehřejte olej ve velkém woku. Přidejte slaninu a smažte, dokud nezačne být křupavá. Přidejte rýži a důkladně ji prohřejte skrz naskrz, potom přidejte nasekané lusky a cibulku. Restujte 1–2 minuty a vmíchejte sezamový olej.
  2. Stěrkou shrňte rýži do kraje pánve, doprostřed nalijte našlehaná vejce a jemně je vmíchávejte do rýže tak, aby se v rýžové směsi udělaly vaječné sraženiny. Ihned podávejte.

reklama