Suroviny
- dlouhozrnná rýže 200 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mrkev 2 ks
- fenykl 1 ks
- hladkolistá petržel 1 hrst
- olej ( na smažení)
- sůl
- pepř
Článek
Využijte zbylé přílohy k přípravě výborných jídel. Rýže, těstoviny i brambory si zaslouží druhou šanci!
Zbyly vám po přípravě večeře uvařené brambory nebo rýže? Uvařili jste příliš mnoho těstovin? Rozhodně je nevyhazujte, ale schovejte je do lednice a máte základ na večeři...
Postup přípravy
- Rýži uvařte podle návodu na obalu. Skvěle se hodí i rýže, která vám zbyla z předešlého dne.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rozpalte pánev, přidejte olej a cibuli. Chvíli restujte, přidejte česnek a restujte dosklovata.
- Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Fenykl nakrájejte na tenké plátky a společně s mrkví přidejte na pánev. Chvíli opékejte a přidejte uvařenou rýži.
- Dochuťte nasekanou petrželovou natí, solí a pepřem.
- Rozpalte menší pánev s olejem a vyklepněte na ni vejce a pozvolna nechte smažit. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Smaženou rýži nandejte na talíř, přidejte osmažené vejce a zasypte klíčky řeřichy.