Suroviny
- olej 4 lžíce
- šalotka (přepůlená a nakrájená na tenké plátky) 2 ks
- česnek (nakrájený najemno) 6 stroužků
- vepřová pečeně (nakrájená na nudličky) 250 g
- krevety (nevařené) 300 g
- vejce 2 ks
- rybí omáčka 3 lžíce
- jasmínová rýže (uvařená) 800 g
- limetková šťáva 1 lžíce
- koriandr (nasekaný) 3 lžíce
- pepř
- rajčata (velké) 1 ks
- okurka (salátová) 12 koleček
Postup přípravy
- Rozpálte olej a vsypte šalotku a česnek, krátce zarestujte a přidejte vepřové maso. Restujte další asi 2 minuty. Vložte krevety a smažte, dokud nejsou hotové společně s vepřovým masem.
- Opepřete a vmíchejte vejce. Intenzivně míchejte, aby se vyrestovala a nepřichytila na pánev.
- Zastříkněte rybí omáčkou a vsypte rýži. Důkladně promíchejte a pořádně prohřejte 2–3 minuty. Dochuťte limetovou šťávou. Přidejte koriandr a jarní cibulku a okamžitě podávejte. Na každou porci aranžujte rajče a okurku.