zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Smažená rýže Nasi Goreng
Smažená rýže Nasi Goreng

Smažená rýže Nasi goreng

Hodnoceno: 1x
V dalším díle pořadu Teď vaří šéf se Zdeněk Pohlreich zaměřil na rýži. A jako první recept připravil smaženou rýži Nasi goreng.
do 30 minut
4 porce

Všechny recepty z 15. dílu s tématem RÝŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další „laskominy.

 

reklama

Postup

  1. Rýži propláchněte a vařte 13–15 minut v osolené vodě. Uvařenou rýži dejte do misky a nechte částečně zchladnout.
  2. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. V hrnečku prošlehejte tři vejce a osmažte je. Míchejte, dokud nejsou vajíčka vysušená a roztrhaná nadrobno. Vyndejte je stranou a na čerstvém oleji orestujte najemno nakrájený česnek a bílou část pórku. Postupně přidávejte krevety, šunku, dvě chilli papričky, jarní cibulku, nakrájenou červenou papriku a osolte.
  3. Když jsou krevety hotové, přisypte do pánve zchladlou rýži a posléze usmažená vajíčka. Celou směs krátce orestujte. Rýži je potřeba rychle míchat, aby se nepřipálila. Pro výživnější hodnotu jídla na závěr ještě přidejte nakrájené kousky uvařeného kuřete. Promíchejte a můžete podávat.

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi Goreng Foto:

Smažená rýže Nasi goreng

Právě teď je na stáncích k dostání nové číslo časopisu Prima FRESH, ve kterém najdete kromě spousty receptů také rozhovor se šéfem Zdeňkem Pohlreichem:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama