Rýži propláchněte a vařte 13–15 minut v osolené vodě. Uvařenou rýži dejte do misky a nechte částečně zchladnout.
Na pánvi rozehřejte rostlinný olej. V hrnečku prošlehejte tři vejce a osmažte je. Míchejte, dokud nejsou vajíčka vysušená a roztrhaná nadrobno. Vyndejte je stranou a na čerstvém oleji orestujte najemno nakrájený česnek a bílou část pórku. Postupně přidávejte krevety, šunku, dvě chilli papričky, jarní cibulku, nakrájenou červenou papriku a osolte.
Když jsou krevety hotové, přisypte do pánve zchladlou rýži a posléze usmažená vajíčka. Celou směs krátce orestujte. Rýži je potřeba rychle míchat, aby se nepřipálila. Pro výživnější hodnotu jídla na závěr ještě přidejte nakrájené kousky uvařeného kuřete. Promíchejte a můžete podávat.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.