návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Japonská smažená rýže

2–3 porce
do 30 minut
Japonská smažená rýže
Japonská smažená rýže
Rychlý oběd pro dnešní den – rýže, slanina, vejce a porce čerstvé cibulky. Ideální pokrm do krabičky!
Reklama

Suroviny (2–3 porce)

Reklama

Postup

  1. V malé misce dobře promíchejte uvařenou rýži s majonézou.
  2. Pokrájejte cibulku a slaninu na malé kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte rýži a chvilku restujte.
  4. Poté ji nahrňte na jednu stranu pánve a do druhé poloviny rozklepněte vajíčka.
  5. Vařte jako míchaná, ale jakmile budou tak z poloviny hotová, vmíchejte je do rýže.
  6. Přisypejte slaninu a restujte asi 5 minut. Přidejte cibulku, sůl a promíchejte.
  7. Sundejte z plotny, dochuťte pepřem a servírujte!
Reklama

Japonská smažená rýže 2 Foto: Japonská smažená rýže; foto: chopstickchronicles.com

Související témata: Japonská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama