Suroviny
- vepřová krkovice (v celku) 1 kg
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- česnek 2 stroužky
- oregano (sušené ) 1/2 lžičky
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- limetková šťáva z 1 limety
- pomerančová kůra (nastrouhaná kůra) z 1/2 pomeranče
- limetková kůra (nastrouhaná kůra) z 1 limety
- olivový olej 1 lžíce
- sůl (sůl)
Postup přípravy
- Nejprve připravte v misce marinádu. Smíchejte římský kmín, najemno nasekaný česnek, oregano, pomerančovou a limetovou šťávu, olivový olej a trochu soli.
- Do marinády přidejte najemno nastrouhanou pomerančovou a limetovou kůru z dobře omytých a chemicky neošetřených citrusů.
- Krkovici očistěte, ze všech stran ji důkladně potřete marinádou a maso i s marinádou vložte do zapékací misky.
- Troubu nastavte na 180 stupňů, případně pokud máte parní troubu, tak zvolte program se střední úrovní páry. Ta se postará o to, aby bylo maso uvnitř krásně šťavnaté a přitom dokonale a rovnoměrně propečené, chutě přirozené a intenzivní. Pečte asi 2 hodiny, poté maso otočte a pečte další 2 hodiny, aby se ve šťávě peklo ze všech stran.
- Hotové maso vidličkou natrhejte na vlákna, promíchejte se zbytkem vypečené šťávy a marinády a podávejte v sendviči s majonézou, nakládanou červenou cibulkou a čerstvým koriandrem.