Suroviny
- kuřecí maso (pečené nebo grilované) 2 šálky
- majonéza 1/2 šálku
- řecký jogurt 1/4 šálku
- mandle (nasekané) 1/4 šálku
- sušené rozinky 1/4 šálku
- čatní (mangové, nebo meruňkový džem) 2 lžíce
- kari koření 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- listový salát
- chleba (nebo croissanty)
Recept na Coronation Chicken byl zveřejněn v královském kuchařském průvodci a rychle získal popularitu po celém Spojeném království a za jeho hranicemi. Tento slavnostní pokrm se stále podává na slavnostních událostech, ale také jako součást obědů a sendvičů v britských kavárnách a restauracích.
Postup přípravy
- V míse smíchejte majonézu, řecký jogurt, čatní a kari koření. Promíchejte, dokud není směs hladká.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso, nasekané mandle a rozinky. Dobře promíchejte, aby se všechny přísady spojily. Ochutnejte a případně přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Na plátek chleba nebo croissant dejte čerstvý salát a poté na něj rozetřete vrstvu připravené kuřecí směsi.
- Přiklopte druhým plátkem chleba nebo croissantem a sendvič je hotový k podávání.
Vyzkoušejte také recept na lahodné pečené kuře s máslem a zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE