Postup přípravy
Z piva, cukru a droždí uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku, žloutky, rozpuštěný tuk a sůl. Přilijeme kvásek a důkladně promícháme. Těsto necháme vykynout asi hodinu. Po vykynutí rozválíme, vytvarujeme rohlíky. Pivní pečivo pečeme asi 15 minut na 200 stupňů.
Vejce: Rozdělíme bílky a žloutky tak, abychom později mohli žloutky samostatně použít. Bílky vyšleháme na sníh, rozdělíme na 5 částí a položíme na plech, lžící vložíme žloutky, dáme na 5–10minut do trouby na 200 stupňů zapéct.
Sýr: Plátky poskládáme na plech, v troubě na 2minuty necháme spojit.V míse smícháme a našleháme tavený sýr s pomazánkovým máslem a bylinkami (jakýmikoliv), potřeme tím plát sýra, kousky plísňového sýra, nebo jiných nasypeme na to a zarolujeme, zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout.