Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Zeppole věnečky

10–12 porcí
do 1 hodiny
Zeppole věnečky
Zeppole věnečky Autor: Just Spice
Tentokrát se vypravíme do Itálie za něčím sladkým a voňavým. Obdoba našich žloutkových věnečků vás okouzlí pravou vanilkou a vůní citronové kůry.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na citrónovo-vanilkový krém smíchejte mléko, smetanu, citrónovou kůru a vanilku (semínka i lusk) a v kastrolku přiveďte k varu. Odstavte a nechte 20 min stát.
  2. Šlehačem nebo metličkou ušlehejte žloutky s cukrem do pěny a přimíchejte mouku. Přes sítko přeceďte odstáté mléko se smetanou do čistého kastrolku a znovu přiveďte k varu, stáhněte plamen a za stálého (!) míchání přidejte vaječnou směs. Vařte 3–4 minuty. Pořád míchejte. Odstavte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Na těsto v kastrolku přiveďte k varu 250 ml vody, přidejte máslo, cukr a sůl. Vmíchejte mouku a vařte ještě 2 až 3 minuty, až se těsto přestane chytat stěn a začne tvořit kouli. Přesuňte těsto do mixéru s hákem. Postupně zapracujte po jednom vejce. Přesuňte těsto do zdobicího sáčku s asi 1,5 cm hvězdičkovým nástavcem. Nechte 20 min odpočinout.
  4. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Sáčkem nastříkejte z těsta na plech nebo pečicí papír cca 5cm kolečka. Po částech je usmažte dozlatova (asi minutu a půl z každé strany). Hotové Zeppole odkládejte na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku.
  5. Vychladlé zdobte krémem a poprašte moučkovým cukrem.
Reklama

Zeppole věnečky Foto: Just Spice

Zeppole věnečky. Foto: Just Spice

 

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama