Superjídlo / Dana Jacobi

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem

Moje hodnocení
3x

Tapioka je bezlepkový škrob. Přestože není příliš bohatý na živiny, dodá tělu některé minerály a vlákninu. Tady je z tapioky připravený imunitu posilující pudink s kokosovým mlékem, čerstvým mangem a papájou.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • malé perličky tapioky 90 g
  • voda 1 litr
  • neslazené kokosové mléko 60 ml
  • cukr krystal 2 lžíce
  • zralé mango, oloupané, nakrájené na kostky 1 ks
  • zralá papája, oloupaná, zbavená semen a nakrájená na plátky 1/2 ks
  • šťáva z 1 limety
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 4 lžičky

Postup přípravy

  1. V kastrolku přiveďte při vysoké teplotě k varu 4 šálky (1 l) vody. Snižte teplotu, přisypte tapioku a pozvolna 12–15 minut vařte, dokud tapioka nezmění konzistenci v rosol. Nechte v jemném sítu důkladně okapat.
  2. Tapioku přendejte do mísy. Přidejte kokosové mléko a krystalový cukr a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přikryjte a nechte v lednici dobře vychladit, 1 až 24 hodin.
  3. Rozdělte pudink do misek a navrch dejte ovoce. Pokapejte limetovou šťávou, posypte třtinovým cukrem a ihned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Superjídlo / Dana Jacobi


Přečtěte si také

Recepty