Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Tapioka je bezlepkový škrob. Přestože není příliš bohatý na živiny, dodá tělu některé minerály a vlákninu. Tady je z tapioky připravený imunitu posilující pudink s kokosovým mlékem, čerstvým mangem a papájou.
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- malé perličky tapioky 90 g
- voda 1 litr
- neslazené kokosové mléko 60 ml
- cukr krystal 2 lžíce
- zralé mango, oloupané, nakrájené na kostky 1 ks
- zralá papája, oloupaná, zbavená semen a nakrájená na plátky 1/2 ks
- šťáva z 1 limety
- třtinový cukr 4 lžičky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V kastrolku přiveďte při vysoké teplotě k varu 4 šálky (1 l) vody. Snižte teplotu, přisypte tapioku a pozvolna 12–15 minut vařte, dokud tapioka nezmění konzistenci v rosol. Nechte v jemném sítu důkladně okapat.
- Tapioku přendejte do mísy. Přidejte kokosové mléko a krystalový cukr a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přikryjte a nechte v lednici dobře vychladit, 1 až 24 hodin.
- Rozdělte pudink do misek a navrch dejte ovoce. Pokapejte limetovou šťávou, posypte třtinovým cukrem a ihned podávejte.