zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Autor: kuchařka Superjídlo Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem

Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem

Hodnoceno: 3x
Tapioka je bezlepkový škrob. Přestože není příliš bohatý na živiny, dodá tělu některé minerály a vlákninu. Tady je z tapioky připravený imunitu posilující pudink s kokosovým mlékem, čerstvým mangem a papájou.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Postup

  1. V kastrolku přiveďte při vysoké teplotě k varu 4 šálky (1 l) vody. Snižte teplotu, přisypte tapioku a pozvolna 12–15 minut vařte, dokud tapioka nezmění konzistenci v rosol. Nechte v jemném sítu důkladně okapat.
  2. Tapioku přendejte do mísy. Přidejte kokosové mléko a krystalový cukr a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přikryjte a nechte v lednici dobře vychladit, 1 až 24 hodin.
  3. Rozdělte pudink do misek a navrch dejte ovoce. Pokapejte limetovou šťávou, posypte třtinovým cukrem a ihned podávejte.
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Autor: kuchařka Superjídlo Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem

reklama

Související témata: tapioka , kokosové mléko , mango , papája , Sladké