Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Zdroj: kuchařka Superjídlo
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Zdroj:
kuchařka Superjídlo
Tapioka je bezlepkový škrob. Přestože není příliš bohatý na živiny, dodá tělu některé minerály a vlákninu. Tady je z tapioky připravený imunitu posilující pudink s kokosovým mlékem, čerstvým mangem a papájou.
Postup přípravy
-
V kastrolku přiveďte při vysoké teplotě k varu 4 šálky (1 l) vody. Snižte teplotu, přisypte tapioku a pozvolna 12–15 minut vařte, dokud tapioka nezmění konzistenci v rosol. Nechte v jemném sítu důkladně okapat.
-
Tapioku přendejte do mísy. Přidejte kokosové mléko a krystalový cukr a dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil. Přikryjte a nechte v lednici dobře vychladit, 1 až 24 hodin.
-
Rozdělte pudink do misek a navrch dejte ovoce. Pokapejte limetovou šťávou, posypte třtinovým cukrem a ihned podávejte.
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Zdroj: kuchařka Superjídlo
Tapiokový pudink s kokosovým mlékem a tropickým ovocem
Zdroj:
kuchařka Superjídlo