Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Soté ze zeleného chřestu a cizrny

4 porce
do 30 minut
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Soté ze zeleného chřestu a cizrny Autor: Knorr
Sezona chřestu se blíží, díky brzkému jaru by měl být český chřest k mání už začátkem dubna. Proto je načase začít s chřestovými recepty. Tentokrát pro vás máme tip na vegetariánské soté s cizrnou. Podávejte jako lehkou večeři jen s čerstvým pečivem.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cizrnu namočíme na 3 hodiny do studené vody (nebo ještě lépe přes noc). Poté vodu slijeme a v čerstvé vodě bez soli uvaříme doměkka. Pokud používáte cizrnu z konzervy, dobře ji propláchněte.
  2. Chřest ve spodní části oloupeme, tvrdší konce odlomíme nebo odřízneme a ve slané vodě uvaříme do poloměkka (3–5 minut) a rychle zchladíme v ledové vodě. Chřest nakrájíme na 5cm kousky.
  3. Cibuli nakrájíme nahrubo, zlehka orestujeme na olivovém oleji, přidáme chřest, krátce spolu opečeme, přidáme rajský protlak a po 1 minutě zalijeme vývarem, připraveným z 1/2 kalíšku Knorr Bohatý bujón Zeleninový.
  4. Cizrnu, napůlená rajčata a tymián přidáme ke chřestu a dochutíme případně solí a pepřem. Zjemníme máslem nebo rostlinným tukem.
Reklama

Soté ze zeleného chřestu a cizrny  Foto: Knorr

Soté ze zeleného chřestu a cizrny. Foto: Knorr

Komerční sdělení

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama