Těsto
- mléčná čokoláda 50 g
- škvarky (mleté ) 120 g
- moučkový cukr 100 g
- sůl 1 špetka
- hřebíček (mletý ) 1 špetka
- vejce 1 ks
- hladká mouka 110 g
- ořechy (strouhané ) 70 g
Obalení
- moučkový cukr 100 g
- mletá skořice 1 špetka
- hřebíček (mletý ) 1 špetka
Postup přípravy
- Čokoládu nalámejte do misky. Misku postavte na rendlík s vroucí vodou, čímž vytvoříte vodní lázeň, a čokoládu nechte rozpustit. Občas ji promíchejte.
- Do rozpuštěné čokolády vmíchejte škvarky, cukr, sůl a hřebíček a metličkou zapracujte vejce. Přisypte mouku a ořechy a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a uložte ho do lednice alespoň na 2 hodiny nebo přes noc.
- Formičky lehce vymažte máslem a naplňte je vychlazeným těstem. Troubu předehřejte na 170 °C a pečte pracny 15 minut dozlatova. Moučkový cukr promíchejte se skořicí a hřebíčkem.
- Upečené pracny vytáhněte, ještě vlažné je opatrně vyklepněte a obalte ve směsi cukru a koření. Uložte je ve vzduchotěsné nádobě v chladu a suchu.
PRIMA TIP: Pokud jste nezdědili nerezové či plechové formičky po mamince či babičce, kupte si silikonové formy, ve kterých se nikdy nic nepřipeče, nepřilepí a také se nemusí vymazávat žádným máslem. Bohužel nebývají tak fotogenické jako staré formičky.